theater-workshop

Een Theater workshop als bedrijfsuitje of teambuilding?

Een leuke workshop die een meerwaarde biedt voor u en uw bedrijf. Een workshop waar je veel leert over jezelf maar ook een totaal andere kant van je collega's leert kennen. Dit is een samenspel want acteren kun je niet alleen. Hoe kun je je het beste presenteren voor een groep?

Voor wie is de theater workshop geschikt? De theater workshop is geschikt voor iedereen. Van jong tot oud, voor iedereen is er een rol, die hem of haar aanspreekt.
Welk doel heeft de theater workshop? Er zijn veel redenen om aan een theater workshop mee te doen. Het is gezellig en je leert elkaar op een andere manier kennen. Het helpt je aan je zelfvertrouwen. Iedereen kan zien dat je ook een andere kant hebt. Je komt tijdens de workshop in aanraking met diverse theater technieken, waarbij improvisatie erg belangrijk is. Bij deze workshop gaat het er vooral om dat je bewust wordt van je eigen lichaamstaal; dat wil zeggen dat je op zoek gaat naar je eigen beeldende kracht. Het spelen vanuit je gevoel en intuïtie staat voorop: je reageert op wat je omgeving je aanreikt. In een ongedwongen sfeer leer je samenspelen, reageren op elkaar, jezelf uitdrukken, sketches verzinnen, ontdekken wat wel of niet bij je past en natuurlijk hoe het is om applaus te ontvangen.
Waar is de theaterworkshop mogelijk? De workshop kan overal worden gehouden. Als er maar een ruimte is waar je flink kan bewegen en niet te dicht naast elkaar staat.

Verloop theater workshop: Als eerste word je ontvangen met een warm onthaal. Daarna heb je 2 uur de kans om je collega's te laten zien wat ze nog nooit eerder van je hebben gezien. Bij het zoeken naar verschillende personages tijdens deze workshop wordt er gebruik gemaakt van Commedia dell’arte figuren. Aan de hand van korte opdrachten dagen de deelnemers elkaar uit om creatief en vrij te spelen en situaties uit te beelden.

Er wordt verder gebruik gemaakt van mime, clownerie, muziek, goochelen, diverse attributen en alles wat zich spelenderwijs aandient. Belangrijk is dat we ons zeker niet laten hinderen door theater wetten! Desgewenst wordt er naar een zogenaamde presentatie toegewerkt. Je kunt hierbij denken aan een optreden voor ouders van de kinderen die meedoen, maar ook voor de andere groepen (kinderen / volwassenen) die op dat moment misschien met iets anders bezig zijn geweest, zoals b.v. de percussie- of dans workshop. Hoewel deze presentatie dan het einddoel is, is het speelplezier, het werken met elkaar en het verkennen van je eigen mogelijkheden uiteindelijk toch belangrijker!
Aan het einde van de theater workshop zal vaak nog nagepraat worden.

LET OP: u dient voor deze activiteit zelf voor een locatie te zorgen!

Kleinere gezelschappen en groepen groter dan 30 personen ontvangen een aangepaste offerte

nuttige informatie

Duur : vanaf 50 minuten
 
Doelgroep(en) : Kleuter, Basisonderwijs, Secundair, NT2, Ouder & Kind
 
Max aantal deelnemers : 30
  
Nodig : klaslokaal is voldoende volgens het aantal deelnemers
  
Opmerking : Aanwezigheid van de eigen klasleerkracht of begeleider is noodzakelijk.
 
Tarieven :  op aanvraag

Wist u dat?

Theaterbureau Amuzanto succesvol deelnam met twee acts aan Belgium's got talent!